„ШАХ ШЕХ“ – нов шаховски клуб во Битола

На 9 јуни (среда) на радост на битолските шахисти и вљуеници во шахот се отвора шаховскиот клуб „Шах шех“. Локацијата на клубот се наоѓа во „Новиот пазар“ во Битола на вториот кат и свеченото отворање е во 17. Сите љубители во играта на 64 полиња ќе го добијат своето место за дружење, забава и игра.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *