Албанецот познат како „џаџаи“ или „вујко“ од кланот Ндрагета испорачан на Италија!

Албанскиот државјанин Бујар Сејдини, кој во криминалната италијанска организација Ндрагета е попознат под прекарот „џаџаи“ (вујко), екстрадиран и е на  Италија, која го бара за трговија со дрога.

Тој беше уапсен во јули во Тирана, предаден е во понеделникот, а италијанските институции се сомневаат дека учествувал во шверц на кокаин и дека патувал од Италија во Шпанија за да купи 20 килограми дрога, пренесува порталот „Егзит“.

Неговата екстрадиција во Италија беше одобрена во октомври.

Извор ТВ КЛАН

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *