Почина Љубисав Иванов, почесен претседател на ФФM и прв човек на СПМ, Силекс и Сител ТВ

Во 84. година од животот почина Љубисав Иванов – Ѕинго, поранешен претседател на Фудбалскиот Сојуз на Македонија (1993-1999), долгогодишен истакнат фудбалски работник и прв човек на ФК Силекс и почесен претседател на Фудбалската федерација на Македонија како и долгогодишен пратеник потоа прв човек на Сител Телевизија и лидер на Социјалистичката Партија на Македонија.

Љубисав Иванов Ѕинго е роден на 8.  ноември 1936 година во с. Трновац, Кратово.

За претседател на Фудбалскиот сојуз на Македонија (ФСМ) беше избран на 7. февруари 1993 година. Под негово водство, Фудбалскиот сојуз на Македонија стана полноправен член на најважните фудбалски организации, ФИФА и УЕФА. Како претседател на ФСМ ја предводеше македонската делегација и нашиот национален состав на првиот официјален натпревар на А репрезентацијата на Македонија во Крањ, Словенија во 1993 година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *