Леон Стефановски: „ Каде е вашата одговорност и чест пред народот министерке!?”

Пишува: Леон Стефановски

Многумина се восхитуваат на политичката интелегенција и снаодливост на актуелната министерка за одбрана Радмила Шекеринска. Таа е позната како еден од најголемите борци на социјалдемократската партија на Македонија скоро од самото осамостојување на државата. И во време кога СДСМ беше во опозиција, и сега кога таа се наоѓа во позиција на власт.

Но дали политичкото манипулирање и лажење на народот му доликува на еден таков висок владин функционер?

Денес на својот фејсбук профил Леон Стефановски објави изјава на Шекеринска од февруари 2008 година, кога таа дејствувала од позиција на опозиција.

„Ова е објавено февруари 2008 година. Какво лицемерие и политичка незрелост. Дали министерката Radmila Sekerinska чувствува барем малку одговорност? Дали власта и моќта се посилни од вас? Каде е вашето „ Имам се свое ЈАС!”?.

Вашата политичка интеграција и долгогодишниот „ танц ” на политичката сцена не ви дава за право вака да го манипулирате народот кој ве плаќа!”

Напиша на својот профил Стефановски.

Што би кажала министерката за оваа изјава од оваа временска дистанца!?

Ставовите искажани во рубриката Колумна се лични ставови на авторите и не се автоматски и ставови на редакцијата на pelanet.mk. Редакцијата на pelanet.mk се оградува од ставовите во објавените колумни, а одговорноста за изнесеното во нив е исклучиво на авторот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *