Мендух Тачи со предлог за предизборна коалиција со македонска партија ?!

Претседателот на ДПА, Мендух Тачи со предлог до раководството на СДСМ , во неодамнешното интервју за ТВ21, тој му понуди поддршка и партнерство на Зоран Заев но бара како што вели , ДУИ да не биде дел од следната Влада.

“Првиот услов е ДУИ да не биде дел од следната Влада и вториот услов е претседателот на ДПА да биде вицепремиер и да има само еден вицепремиер”.

Од СДСМ нагласија дека се отворени за разговори со сите , освен со оние кои веќе решиле да настапат самостојно, а тоа е засега единствено ДУИ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *