УФЦ: Хабиб Нурмагомедов го совлада Американецот Џастин Гејџи и среде ринг објави дека ја завршува кариерата (Видео)

Хабиб Нурмагомедов ја заврши кариерата откако го победи Џастин Гејџи.

https://twitter.com/ufc/status/1320107607596695556?s=19

Хабиб синоќа го заврши Џастин Гејџи во втората рунда, а потоа во солзи го објави крајот на својата кариера.

По смртта на татко ми и ветив на мајка ми дека ова ќе биде мојата последна борба”, рече Хабиб и замина во историјата. Легендарниот „Орел“ ја завршува својата кариера со сооднос 29-0.

https://twitter.com/espnmma/status/1320105718171734017?s=19

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *