Пелистерските мечки активни низ Неолица (Фото)

Битолските планинари во состав : Александар Петровски , Мартина Николовска и Зоран Трајановски се одлучија вчерашното изгрејсонцето да го поминат на врвот од добро познатата Неолица . Надморската висина од 1865 нмв не е проблем за овие тројца љубители во планината но желбата е поголема од сите ризици кои ги носи планината а со тоа и нивните жители . Планинската или кафеавата пелистерска мечка е домаќин на Пелистер и сите шуми кои се во нејзиниот атар затоа нашите планинари избегнаа средба со повеќе од една мечка затоа што трагите кои ти ги фотографираа се од повеќе мечки кои по се изгледа се движеле во потрага по храна. За нивната ноќна планинарска тура и изгрејсонцето на врвот Неолица фотографиите нека ви посведочат.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *