Голема заинтересираност за театарска претстава за деца „РАБОТИЛНИЦАТА НА ДЕДО МРАЗ“ од Детски Театар Дел Арте

По повод претстојните празници, Детски Театар Дел Арте  подготви специјална Новогодишна претстава за деца, „Работилницата на Дедо Мраз“, која денес на пладне во Центарот за Кулутра во Битола беше исполнета до последното место од дечиња од битолските основни училишта .

Режисер на претставата е : Бојан Стојков а по текст на Димитар Захариевски а играат уште : Вероника Жежовска , Тамара Стојковска , Кристијан Танчевски, Стефанија Стојчевска како и Димитар Захариевски и Бојан Стојков .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *