Битолчани излегоа на протест за чист воздух

Со протест пред општинската зграда и во Народниот театар, битолчани попладнево го изразија својот револт од аерозагадувањето.

Новогодишната елка пред зградата на Општината ја „украсија“ со пораки за чист воздух, по што се упатија кон Народниот театар каде се одржуваше манифестација по повод празникот Св. Нектариј, заштитник на градот. Таму ја пресретнаа градоначалничката Наташа Петровска, скандирајќи за чист воздух.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *