ЛАЈОНС КЛУБОВИТЕ ОД БИТОЛА СО НАСТАН ЗА МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ

Лајонс клубовите од Битолам, „Кабадаја“ и „Битола“, традиционално, повеќе години со ред го одбележуват 3 декември, Меѓународниот ден на лицата со попреченост. Тоа е ден кога се потсетуваме дека сите треба да сме еднакви. Ден кога ни се обрнува внимание дека и лицата со попреченост се смеат, плачат, љубат и сакаат љубов, сакаат живот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *