Невероватен податок: Албанија од вчера ја погодиле вкупно 524 земјотреси

Земјотресот однел 29 животи

Од вчерашниот силен земјотрес кој ја погоди Албанија, на тој простор се забележни дури 524 земјотреси, соопштено е од Оделението за сеизмологија институт за наука во Тирана.

Четири забележани потреси имале силина од 4,5 степени вклучувајќи го и разорниот со силина од 6,3 по Рихтерива скала во 03.55 часот.

Во меѓувреме, дури 7 потреси биле со силина од 4 до 4,5 степени, околу 17 помеѓу 3,5 и 3,9 степени, додека останатите биле послаби.

Земјотресот кој во вторникот рано науто ја погоди Албанија за сега однел 29 животи. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *