Почина младото момче од Битола на Инфективната клиника во Скопје

Почина младото 27 годишно момче од Битола кој беше кратко хоспитализиран на Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби од 27 јули во Скопје соопштија од Министерството за Здравство. Претходно беше подолг период хоспитализиран на инфективното одделение во Клиничката болница во Битола и тука беше лекуван од тимот доктори.

Денес во Битола се регистрирани 5 позитивни лица, 2 на возраст од 61-70 години, 2 на возрастод 51-60 години и еден во возрасна група од 41 – 50 години.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *