Реакција на Македонско-турското здружение Мустафа Кемал Ататурк-Битола

Среќен празник Битола! И голема критика! Денеска Општина Битола се збратимува со Општина Конак од Измир, Република Турција. На овој настан, не се поканети претставници на единственото Македонско-Турско здружение во Република Македонија, ”Мустафа Кемал Ататурк”-Битола, регистрирано во Централен регистар на 24.01.2007 година. Секоја чест градоначалничке Наташа Петровска!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *