Јанкуловски: Нереален, предизборен, предимензиониран ребаланс на буџетот на општина Битола предложен од Наташа Петровска

Обраќањето на Николче Јанкуловски советник во Советот на општина Битола -ПОДЕМ , на 45-та седница во советот на Општина Битола:

Нема ништо и оваа година од чистиот воздух, современиот јавен превоз, новиот мултифункционален спортски објект, нова инвестиција во ИЗ Жабени. Наташа Петровска понуди предизборен, предимензиониран, нереален
ребалансиран буџет од 2 милијарди денари или 33 милијарди евра! Со оваа динамика на реализација на расходите за капитални инвестиции, во вакво опкружување на шарени лаги и нереални ветувања, ниту Битола ќе биде подобро место за живеење, ниту ќе дојде, за жал и по две години “животот” за битолчани !

1 thought on “Јанкуловски: Нереален, предизборен, предимензиониран ребаланс на буџетот на општина Битола предложен од Наташа Петровска

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *