Битола загадена

Трет ден во Битола високо загадување на воздухот. Денес во 14 часот мерната станица Битола 2 лоцирана во центарот на градот покажуваше високо загадување на воздухот со ПМ 2.5 честичките и ниско загадување со ПМ 10 честичките. “Секогаш како градоначалник упатувам апел до оние институции кои се надлежни за мерните станици, апсолутно е нешто што треба да функционира, односно постојано да биде во функција и тоа е она што може да го направи градоначалникот во делот на апел и во делот на барања и реагирања од истанци кои што тоа го имаат во надлежност, рече Наташа Петровска”, градоначалник на Битола.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *