Билјана Дамјановка Јанчевска добитник на наградата „Мајка Тереза“

Почесниот конзул на Босна и Херцеговина во Битола Билјана Дамјановска Јанчевска ја доби највисоката награда за хуманост „Мајка Тереза“. Наградата се доделува за особено значајни остварувања од интерес на државата во областа на хуманоста и човековата солидарност и за поттикнување, унапредување на меѓусебното разбирање и развој на соработката, како меѓу народите, така и меѓу припадниците на различните заедници, култури и вери.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *