Нема договор за платите во образованието

Министерството за образование и просветниот кадар не успеаја да се договорат околу процентот за зголемување на платите.Најверојатно нова средба ќе има до крајот на неделата. Од СОНК очекуваат дека ќе успеат да се договорат, во спротивно на 11 ноември одат на генерален штрајк.Од министерството се надеваат дека штрајк нема да има затоа што се нуди опција која очекуваат дека ќе биде прифатена.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *