Многу високо загадување во Битола

Мерната станица Битола 2 која е лоцирана во центарот на градот, претпладнево покажа многу високо загадување во Битола ПМ 2,5 честичките доведуваат до високо загадување , а загадувањето со ПМ 10 честичките е на средно ниво.

Проблемот со загадувањето по се изгледа нема да биде надминат ни оваа зима.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *