Куманово синоќа беше најзагаден град во светот

Воздухот во Куманово синоќа беше екстремно загаден. Во неколку наврати загадувањето беше повисоко од дозволените гранични вредности. Кумановци се жалеа дека се шири непријатна миризба во повеќе делови од градот.Загадувањето почна по 18:00 часот и на моменти беа измерени над 1.000 ПМ честички.Граѓаните реагираа на социјалните мрежи, споделувајќи фотографии од апликацијата и бараа од властите засилени контроли и санкции против загадувачите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *