Денот на македонската револуционерна борба одбележан со филм

Со проекцијата на краткометражниот филм за ВМРО, младите членови од УМС на ВМРО-ДПМНЕ Битола го одбележа празникот „Денот на македонската револуционерна борба“. Посетеноста на настанот беше на завидно ниво, така да салата беше претесна да ги прибере сите заинтересирани.

На манифестацијата од страна на УМС на ВМРО-ДПМНЕ беше доделена специјална благодарница за посебни заслуги на професорот по историја Ѓорѓи Чекутков за неговите досегашни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *