Стојанче Ангелов му честиташе на Апасиев: Професоре, кафето во Собрание го честиш ти!

Генералот Стојанче Ангелов му ги честиташе резултатите од вчерашнитеизбори на професорот Димитар Апасиев од Левица.

Димитар Апасиев, наместо професор, пратеник стана.
Во држава како нашата, со изборен модел како нашиот, подвиг е да се освои еден пратеник, дупол подвиг – два пратеника, неверојатен подвиг 37.420 гласови.
Честитки до Левица! Професоре, кафето во Собрание го честиш ти!, порача Ангелов.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *