Виолета Ковачевиќ се обрати со видео порака

#ИсправиСеМакедонијо_ОдбериОбнова‼️

Posted by Виолета Ковачевиќ on Saturday, 4 July 2020

НОВАТА ВЛАДА НА ЧЕЛО СО ВМРО ДПМНЕ И КОАЛИЦИЈАТА ЗА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА ВО СВОЈАТА ПРОГРАМА СЕ ОБВРЗУВА ДЕКА ЌЕ ОБЕЗБЕДИ : – ОТВОРАЊЕ НА РАБОТНИ МЕСТА ЗА СЕКОЈА ЖЕНА – ЕКОНОМСКИ , ПОЛИТИЧКИ и СОЦИЈАЛЕН ИСЧЕКОР КОН РАМНОПРАВНОСТА – ИНВЕСТИРАЊЕ ВО ЖЕНСКИОТ ЧОВЕКОВ ПОТЕНЦИЈАЛ – УНАПРЕДУВАЊЕ И ИНКЛУЗИЈА НА ПОУСПЕШНИ АЛАТКИ И МЕХАНИЗМИ ЗА ОПШТЕСТВЕНА СЕНЗИБИЛИЗАЦИЈА ОД АСПЕКТ НА РОДОВАТА ЕДНАКВОСТ, КОЈА, пак, Е ОД КЛУЧНО ЗНАЧЕЊЕ ЗА БЛАГОСОСТОЈБАТА НА ОПШТЕСТВОТО.

Дополнително – ЗАШТИТА НА ЖЕНАТА ОД СИТЕ ФОРМИ НА РОДОВО БАЗИРАНО НАСИЛСТВО И ЗАШТИТА НА СИТЕ ЖРТВИ ОД СЕМЕЈНО НАСИЛСТВО – МОЖНОСТ ЗА СИТЕ ЖЕНИ ЗА НАПРЕДОК И СИГУРНА ИДНИНА.

Почитувани, Времето на оние кои ја употребуваа фразата “стара баба” – ИЗМИНА ! ВО ВРЕМЕТО КОЕ ДОАЃА ЌЕ ЗБОРУВАМЕ ЗА ЖЕНИ СО ИСКЛУЧИТЕЛНО БОГАТА И УСПЕШНА КАРИЕРА И ЛИЧНОСТИ СО ОГРОМЕН ИНТЕЛЕКТУАЛЕН ГАБАРИТ И ИНТЕГРИТЕТ ЗАТОА ИСПРАВИ СЕ МАКЕДОНИЈО – ОДБЕРИ ОБНОВА!

Видео порака испратена од членот на ИК на УЖ на ВМРО-ДПМНЕ за поддршка на Програмата за Обнова на Македонија Виолета Ковачевиќ

4 thoughts on “Виолета Ковачевиќ се обрати со видео порака

 1. Епистоларни текстови, освен ако не се доминантни личните писма, се најблаго речено сувопарни и тоа е ризикот и за авторите и за нас, читателите. Овде тоа не е случај, почитуваната ВК фактите и програмските детерминации ги проткајува со својата личност, шарм и интелект.
  Уште нешто, стилот е посебен, “езгровит и силен”
  Затоа, да ја подржиме за …..бр. 14

 2. “Verba volant – scripta manent” затоа овие неколку збора на ден Петровден, имено зборовите покрај другото, имаат и симболошко значење или ако во себе содржат супстрат и иманентност се “оружје“ (дури и “кое убива“ – према поетот Бр. Миљ.), а ако не се празни флоскули, кои “летаат“.
  Речениците на почитуваната ВК, или ги восприемате како такви или не, од мн фактори и од ВАС зависи, но во себе ја имаат иманентноста на кажаното.
  Затоа, НЕ ТРЕБА СТРОГО ДА СУДИМЕ ЗА ЕВ. (НЕНАМЕРНИ) ГРЕШКИ на сите и во експликацијата и во натамошните збиднувања – грешките се длабоко човечка категорија.
  Но не треба да “се согласуваме и трпиме“ од тенденциозни, злонамерни, дозволете, подлости и гадости.
  Нив да ги казниме, строго, а милоста да ја зачуваме за останатите.
  за “14“ на 15.јули

 3. Искрено речено – текстот на ВК има ГОЛЕМО ВЛИЈАНИЕ, барем јас така се чувствувам!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *