Пронајден подземен тунел на границата Србија-Унарија: Одат 2 метри под земја за да ја преминат границата (ВИДЕО)

Полицијата во унгарската жупанија Бач-Кишкун откри еден мал подземен тунел кој поминува под граничната ограда меѓу Србија и Унгарија, во близина на местото Качмар.

Новооткриениот тунел е дирина од 50×80 сентиметри, долг е 24 метри и се наоѓа на длабочина од метри под земја. Преминот е откриен за време на редовна контрола на пограничниот појас во овој округ.

Како што се проценува, во правењето на овој тунел вложени се многу време и енергија. Почетокот на трајниот премин се наоѓа на српската страна, а се завршува во унгарската.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *