Талат Џафери како носител на листата на ДУИ во петтата изборна единица денес е во посета на Битола

Претседателот на Собранието Талат Џафери, денес е во посета на Битола, придружуван од Крешник Бектеши, министерот за економија.

Тие пред средбите со граѓаните го посетија Конзулатот на Република Албанија во Битола а потоа Џафери изјави дека реална е можноста Македонија да има премиер Албанец, бидејќи во изминатиот период на високи раководни фунцкии во државата биле поставувани Албанци, како што е министерството за одбрана каде и тој беше прв човек, потоа местото претседател на Собранието.

фото тера.мк

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *