Не е симулација! Еве како Кинезите за само 82 минути преместиле цел манастир (видео)

Поради планирана изградба на нови проекти, женскиот католички манастир во Џинау, во провинцијата Шандонг, на исток на Кина, морал да биде преселен.

Градба стара 127 години и тешка 2.600 тони прво е подигната на 1.65 см. а потоа е поставена на десет подвижни платформи.

На крај е поместена за 76 метри, а целиот потфат траел 82 минути.

По успешната акција, манастирот ќе биде обновен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *