Познатиот епидемиолог Глигиќ тврди: КОРОНАТА ЌЕ ПОМИНЕ ЗА 20 ДЕНА, само ако го направиме ова!

Доктор Ана Глигиќ епидемиолог, била шеф на лабораторијата за време на епидемијата на големи сипаници во 1972 година, во тогашна Југославија. Вели ако сите се придржуваме до мерките епидемијата би можела да заврши за 20 дена. 

Таа вели дека убавото време сигурно ќе го забави пренесувањето на вирусот.

„Новиот корона вирус дефинитивно покажа дека е поинаков од останатите. Вирусите во лабораторија ги уништуваме на 65 степени, а овој ја преживува и таа температура. Сепак, дефинитивно не може да зборуваме за втор брак кога ни првиот не е завршен. Во тек  е вториот врв на епидемијата а доколку се придржуваме до мерките тој ќе заврши брзо“, истакнува д-р Глигиќ, и додава: Сигурна сум дека сме близу до крајот! Секоја пандемија порано или подоцна згаснува.“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *