Во Битолско пронајдена граната од Првата светска војна

Во атарот на село Зовиќ во општина Новаци вчера била пронајдена граната од Првата светска војна.

Полицијата соопшти дека во СВР Битола, вчера В.Д. пријавила дека пронашла граната во атарот на Зовиќ.

Гранатата била безбедно подигната од пиротехничар од Дирекцијата за заштита и спасување и било констатирано дека станува збор за артилериска граната калибар 122м од Првата светска војна.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *