Трчај бе и Браќа Манаки

Исповед на оранизаторите на Трчај бе…

Битола на 14 Септември го добива 40 издание на International Cinematographers’ Film Festival MANAKI BROTHERS

Битола на 15 Септември ја добива првата градска трка Трчај бе.

Каков убав викенд за градот наш…

Но, што е 1 година наша во однос на 40 години на фестивалот….скоро ништо, но ако се знае нашата мисија, тогаш таа наша прва година добива смисла, за овој голем фестивал да ја поддржи нашата голема идеја.

Со Вас сакаме да го истрчаме фестивалот заедно.

Ние сме Трчај бе и сакаме да трчаме со големите, па макар и разликата да е цели 39 години.

Среќна 40ка Браќа Манаки!

…..Вака им напишавме на организаторите на Манаки и добивме гратис влезница за секој учесник на трката. Значи од трка, трчаме на филмски проекции на овој наш бесценет фестивал

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *