Прва македонска балерина вработена во Бољшој театар

Младата балерина Стефанија Гаштарска и официјално е вработена во светски познатиот московски Бољшој театар.

Таа е дипломец на Балетската академија Бољшој и очигледно нејзиниот талент беше препознаен и признаен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *