Дваесет и осум години независност во очекување за прием во НАТО и ЕУ

Северна Македонија утре одбележува 28 години од независноста откако по спроведениот референдум во 1991 година македонските граѓани се изјаснија за самостојна и суверена држава.

Одбележувањето ќе започне денеска попладне кога од касарната „Илинден“ ќе бидат испалени 10 плотуни од страна на единицата на артилерискиот баталјон на Армијата.

Под мотото „Боите на независноста“ утре кај Школка во Градскиот парк ќе се одржи прослава организирана од страна на Владата. Најавено е обраќање на премиерот Зоран Заев.

Во рамки на прославата ќе има богата културно-уметничка и забавна програма. Ќе настапат Петко и „Пет плус“, групата „Ај кју“, Виолета Томовска, Елита Зибери и диџејот Драган Б. Костиќ.

Повеќе :

https://sitel.com.mk/dvaeset-i-osum-godini-nezavisnost-vo-ochekuvanje-za-priem-vo-nato-i-eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *