Граѓаните ѝ оставија на Владата лешници и бадеми, за да не трошат пари за нови!

Граѓаните гневни на Владата затоа што во време на криза кога нема доволно заштитна опрема за оние кои се на првата линија во борбата против коронавирусот, не се откажува од луксузирање и набавува огромни количини на лешници и бадеми, пред владината зграда оставија вреќи на кои пишува дека се лешници и бадеми за да не трошат нивни пари за нови.  

Денес пред владината зграда осамнаа пораки:

700 кг за борбата против коронавирусот!, алудирајќи на големата количината на лешници, бадеми и сл. која Владата ја набавува во време на криза.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *