Ќурчиевски е нов лидер на СДСМ Битола

Нов локален лидер на СДСМ Битола, со одлука на лидерот Зоран Заев, е екс-советникот на СДСМ во Советот на општина Битола и директор за производство во РЕК Битола, Златко Ќуркчиевски.

Златко Ќурчевски на челната позиција на СДСМ Битола доаѓа на местото на сменетиот Методија Тасевски и по слабите резултати на битолските социалдемократи на претседателските избори на СДСМ во Битола.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *