Од понеделник стартува мерката за поврат на ДДВ од 15 отсто

„Достапноста на оваа мерка е многу едноставна за користење, бидејќи се употребува единствено мобилен телефон со кој преку апликација се скенираат фискалните сметки кои ги добиваат граѓаните при купување или користење на некоја услуга. Преку оваа мерка, на крајот на годината во семејниот буџет влегува уште еден доход плус, а државата враќа 50 милиони евра назад кај граѓаните.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *