Мигрантите причина за преселба: Сѐ повеќе Германци се селат во Унгарија

Се повеќе Германци кои не се задоволни од политиката на Ангела Меркел кон бегалците се одлучуваат да ја напуштат државата. Многумина од нив за нова дестинација ја избираат Унгарија и тоа околу езерото Балатон каде веќе живеат околу 30.000 Германци.

Во овој реон Германците купуваат викендички каде мала куќа со двор може да се купи и за 20-тина илјади евра.

Германците се загрижени за безбедноста во својата земја и као што велат, на улиците може да се забележат сомнителни мажи кои може да ги нападнат.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *