Златко Ќурчиевски назначен за директор на РЕК “Битола“

– Управниот одбор на АД Електрани на Северна Македонија (ЕСМ) го назначи Златко Ќурчиевски за директор на РЕК “Битола“.

Ќурчиевски на оваа позиција доаѓа од местото директор за производство во РЕК “Битола“.

Златко Ќурчиевски е дипломиран електроинженер, кој во комбинатот работи од 1998 година, каде досега извршувал повеќе одговорни функции, се вели во соопштението испратено од РЕК “Битола“, за назначувањето на Ќурчиевски.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *