Васко Ковачевски е нов генерален директор на ЕЛЕМ

Владата денеска донесе одлука Васко Ковачевски да биде избран за Член на Управен одбор, кој ја извршува функцијата Генерален директор на АД Електрани на Северна Македонија.

Истовремено, Владата го разреши досегашниот претседател на УО и директор на АД за производство на електрична енергија Електрани на Северна Македонија во државна сопственост – Драган Миновски.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *